Το φαινόμενο Mercurial

Το φαινόμενο Mercurial

Το φαινόμενο Mercurial

 

Το έμβλημα της Βραζιλίας, ο Ronaldo, γνωστός και ως «το φαινόμενο», εγκαινίασε το πρώτο Nike Mercurial πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Το μοντέλο αυτό, το οποίο διέφερε από οτιδήποτε άλλο είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε, «άλλαξε το παιχνίδι στο ποδόσφαιρο», όπως λέει ο Ronaldo.

«Συμμετείχα στην εξέλιξη του Mercurial και αυτό το μοντέλο κάποια στιγμή έγινε απλώς προέκταση του ποδιού μου», εξηγεί. «Είχα την τύχη να συμμετάσχω σε ένα καταπληκτικό εγχείρημα και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά — γράψαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των παπουτσιών ποδοσφαίρου».

Το Mercurial σίγουρα έκανε εντύπωση στον νεαρό Neymar Jr. που μεγάλωνε στο Santos της Βραζιλίας.  «Ήταν τα παπούτσια που ήθελαν όλοι, μαζί κι εγώ», λέει. Στην πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας (σε ηλικία 18 χρονών), ο Neymar φορούσε το Mercurial Superfly II. «Πέτυχα το πρώτο μου γκολ για τη Βραζιλία με αυτά τα παπούτσια, γι’ αυτό και θα είναι πάντα πολύ ιδιαίτερα για μένα», θυμάται ο Neymar Jr.

Στο πνεύμα της σχέσης που έχουν και οι δύο Βραζιλιάνοι με τη σειρά Mercurial, το νέο Mercurial Puro Fenomeno δανείζεται στοιχεία αισθητικής από το Superfly II, ενώ αποτίει επίσης φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο Mercurial που φορούσε ο Ronaldo.

Στις πλευρές του Puro Fenomeno εμφανίζεται το εμβληματικό σχέδιο, που είχε και το πρώτο Mercurial του 1998, σε κίτρινο και μπλε, ενώ οι ραφές που χαρίζουν μεγαλύτερη ταχύτητα άλλαξαν στο σημερινό Mercurial έτσι ώστε να μιμούνται τις αρχικές κυματιστές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου. Οι μαύρες άκρες στα καρφιά επίσης θυμίζουν την εκδοχή του 1998.

Στη μέση του παπουτσιού βρίσκεται το έντονο γραφικό που είχε το Mercurial Superfly II, το οποίο φορούσε ο Neymar Jr. όταν έκανε την πρώτη του εκρηκτική εμφάνιση στα διεθνή γήπεδα. Οι λέξεις «Ousadia» (τόλμη) και «Alegria» (χαρά) εμφανίζονται επίσης στη μέση του παπουτσιού, εκφράζοντας το τολμηρό και χαρούμενο στυλ παιχνιδιού για το οποίο φημίζεται ο Neymar Jr. Το προσωπικό λογότυπο του Neymar εμφανίζεται και στο τακούνι.

«Η σχέση μεταξύ Neymar και Mercurial είναι τέλεια. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του, είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να αλλάξει απότομα κατεύθυνση», σχολιάζει ο Ronaldo, ο οποίος είναι χαρούμενος που βλέπει τον Neymar Jr. να αφήνει το δικό του σημάδι στη σειρά Mercurial. «Στο ποδόσφαιρο, το παπούτσι πρέπει να βοηθά στην απόδοσή σου, όχι ως απλό παπούτσι, αλλά να γίνεται προέκταση του σώματός σου, να μπορείς να το ελέγχεις απόλυτα. Το Mercurial έχει αυτή τη δύναμη».

Ο Ronaldo προβλέπει την εξέλιξη στην επιτυχία του Neymar Jr. «Νιώθω μια σύνδεση με τον Neymar. Είναι ένας νέος παίκτης που έχει κάνει αίσθηση και έχει διαγράψει ήδη σημαντική πορεία στον χώρο, πολύ ισορροπημένος και εστιασμένος στον στόχο. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην ξεχάσει ποτέ μα ποτέ να χαίρεται όταν παίζει ποδόσφαιρο. Έτσι θα κάνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να χαίρονται — όταν τον βλέπουν να παίζει», συμπληρώνει ο Ronaldo.

Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος. «Είναι ένα από τα είδωλά μου. Ο Ronaldo είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που έχω παίξει μαζί του στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας», σημειώνει ο Neymar Jr.